Bruine Bruine Schoenen Heren Schoenen Bruine Schoenen Heren Suede Suede Heren Bruine Suede qRf1FT
Tas voor Draagtas Leder onesize Geometrisch Pu fruitgroen Schoudertas Damesmode Rood Dames Geruite Glanzend Laidaye
MENU
Sandalen Schoenenmaat Avondfeest Dames Rijden Hoge Rits Huwelijksfeest hak Donkergroen Bevestiging Dames Kristallen Diamant PvwtSPq


Iedereen kent ze wel... honden die janken of zachtjes piepen.

Dames Bruidskleding hak Kristallen Prom Maat Schoenen Diamant Zilver Sandalen Nacht Mini Dames Bruiloft dCqY8Cw

Voor mij is dat geluid net zoiets als krassen met je nagels over een schoolbord. ieeeks!Er zijn veel verschillende redenen waarom honden janken of piepen. Ik zet de meest voorkomende voor je op een rijtje.

#1. 'Jij hebt je hond geleerd om te janken'

Ik hoor je al denken: 'nou dat heb ik echt niet gedaan hoor! Ik heb er juist een hekel aan' Toch hebben veel mensen onbewust dit gedrag aangewakkerd of beloond tijdens de puppyperiode of daarna. Bijvoorbeeld door je hond te aaien als hij piept of jankt leert hij wanneer hij gestresst of opgewonden is dat janken gewenst gedrag is. Ook gebeurt het vaak dat mensen al vanaf een hele jonge leeftijd hun pup leren dat ze iets gedaan krijgen wanneer ze janken. Bijvoorbeeld wanneer hij in de bench zit en hij blijft piepen, dan wordt hij eruit gehaald. Of wanneer hij ouder is en graag naar buiten wil of dat er met een bal gegooid wordt, dan wordt dat gedaan ondanks dat hij jankt of piept. Want ik ben niet de enige die het geluid van een piepende hond irritant vind ;-) Er wordt dus maar snel met de bal gegooid om 'er vanaf' te zijn. Hierdoor beloon je telkens dit (ongewenste) gedrag. Omdat het gedrag op 1 of meerdere vlakken succesvol is zal je hond het steeds vaker gaan inzetten. Dus door je hond iets te geven op het moment dat hij jankt, stimuleer je dit gedrag in plaats van dat je het stopt.

#2. Je hond is gestresst, opgewonden of bang
Veel honden gaan piepen of janken wanneer ze gestresst, té opgewonden of bang zijn. Het probleem is dat wij vanuit onze menselijke psychologie graag op zo'n moment de hond 'gerust' willen stellen door hem te aaien of op schoot te nemen. Toch zou ik zelf liever voor een andere aanpak kiezen om te voorkomen dat ik de verkeerde gemoedstoestand bevestig. Ik zal mijn hond niet vertellen dat alles 'oke' is of hem optillen om hem weg te halen bij hetgeen wat hij zo spannend vindt. Wat beter is, is hem te helpen bij het overwinnen van zijn angsten.
En iets overwinnen doe je nooit door erbij weg te blijven.

Honden zijn wat dat betreft net als kinderen. Wanneer een kind iets eng vindt dan kunnen wij daar volledig in meegaan of hem of haar vertellen dat er niks aan de hand is door er zelf niet overdreven op te reageren. Op deze manier overwint het kind zijn angst en leert hij tevens op jou te vertrouwen. Voor een hond geldt precies hetzelfde. Hoe makkelijker en luchtiger jij ermee omgaat, des te sneller zal hij meer op zijn gemak zijn.

#3. Je hond heeft pijnDames Point Druk Soft Dames Maat Mocassins Kantoor Lichtgewicht Taupe Comfort Werkschoenen ArUg1wnAI
Honden janken vaak wanneer ze pijn hebben. Het is een natuurlijke vorm van communicatie. Ik zal in deze situatie ook niet proberen om dit gedrag te stoppen. Het enige wat je kan doen is hem de hulp bieden die hij op dat moment nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een dierenarts of medicatie. En hopelijk voelt hij zich daarna weer snel beter!
voor Geometrisch Pu fruitgroen Damesmode Laidaye onesize Leder Rood Tas Geruite Glanzend Dames Schoudertas Draagtas
Mochila Para Vintage Hombre lederen Port Olprkgdg Vintage mens 19 Laptop Cuero De capaciteit rugzak voor de grote Olprkgdg BWAn1RP Schoenen Hak Dames Party Casual elke Comfort dag Dames Night Sandalen Goud Maat Wedge 4wxFv Leder Geruite Dames Rood voor Schoudertas Tas fruitgroen Damesmode Pu onesize Glanzend Draagtas Geometrisch Laidaye